Auto wassen belangrijk voor autolak

Auto wassen na zand regen … KRASSEN!!

Posted on 21. okt, 2012 by in Algemeen Auto Spuiten

Waarschijnlijk hebben we het allemaal gezien, vele zanddruppels op de auto’s. Dit weekend is een grote wolk met Saharazand over ons land getrokken. De wolk was zo groot en vol met zand dat het op satellietfoto’s zichtbaar was.

Toptijden dus voor de wasstraten die we allemaal kennen en af en toe gebruik van maken. Ik wil daarom jullie een kleine waarschuwing meegeven, krassen in je autolak.

Zand regen druppelsHet betreft redelijk hardnekkige zand wat redelijk blijft ‘plakken’ aan de auto. het is ook heel fijn zand en je lijkt het er zo af te kunnen vegen. Maar alsjeblieft doe het niet, je gaat zeer zeker krassen krijgen in de prachtige autolak. Saharazand is net als fijn schuurpapier en zal je autolak serieus beschadigen als je er niet verstandig mee omgaat. Dan moet je flink je best doen om de krassen te verwijderen.

Het is sowieso verstandig om je auto te wassen, maar doe dit niet zoals altijd. Als je het zelf gaat doen, moet je eerst de auto goed natmaken en langer dan normaal. Het water moet zo goed mogelijk in de zandkorrels trekken. Probeer vervolgens met wat hogere druk het zand er af te spuiten. Vervolgens kun je met een zacht natte borstel en shampoo heel voorzichtig de auto wassen. Dit ritueel doe ik bij voorkeur twee keer om dan pas de auto in de wax te zetten.

Auto wassen belangrijk voor autolakGa je met de auto liever door de wasstraat, dan is het ook zeer zeker aan te raden om vlak er voor de auto goed nat te spuiten. Wasstraten gebruiken een standaard instelling en die is niet geschikt om goed de Saharazand te verwijderen.

Pas dus goed op de komende dagen bij het wassen van de auto. Wees zuinig op je autolak, het beschermt de auto, geeft het z’n bijzondere uiterlijk en is belangrijk voor behoud van de waarde van de auto.

No comments.

Leave a Reply