Autolak polijsten en onderhoud

Autolak van invloed op dagwaarde

Posted on 06. feb, 2017 by in Algemeen Auto Spuiten

Het uiterlijk van je auto wordt voor een groot deel bepaald door de autolak. De lak geeft je auto namelijk kleur en glans. Niet op de laatste plaats beschermt de autolak je auto ook tegen roest. Het onderhoud van autolak is daarom niet alleen belangrijk voor de aanblik van je voertuig, maar ook essentieel voor de levensduur van je auto. Wanneer je een kleine kras onbehandeld laat, loop je het risico dat het carrosserie op den duur ernstig beschadigd raakt door roest. Door je auto regelmatig te wassen en te waxen en lakschade zo spoedig mogelijk te herstellen rijd je zo lang mogelijk in een mooie auto en houd je de dagwaarde optimaal.

Houd je auto als nieuw met een periodieke wasbeurt

Wanneer je elke week of maand een zaterdagmiddag vrijmaakt om je auto te poetsen, te polijsten en te waxen, houd je het uiterlijk van je auto optimaal. Hoe langer je namelijk wacht met het reinigen van de carrosserie, hoe moeilijker het op den duur wordt om hardnekkig vuil te verwijderen. Autolak die door achterstallig onderhoud dof is geworden, is niet zo gemakkelijk te herstellen met een simpele wasbeurt op je eigen oprit. Een goede shampoo kost je per 500 ml ongeveer 10 euro en een goede wax kost je ongeveer 20 euro. De producten gaan meerdere wasbeurten mee.

Herstel lakschade zo snel mogelijk

Is je auto beschadigd geraakt door een aanrijding, tijdens het parkeren, door steenslag of door een hagelbui? Dan is de kans groot dat je lakschade hebt. Als je te lang wacht met het herstellen van de lakschade, dan ontstaan er roestplekken. Deze roestplekken kunnen steeds groter worden en gaten in het carrosserie veroorzaken. Dat betekent op lange termijn zonder meer een dure reparatie. Zorg daarom dat je lakschade herstelt voordat er roest verschijnt.

Lakschade zelf verhelpen of naar de garage?

Of je de lakschade zelf kunt verhelpen of dat je je auto naar de garage moet brengen hangt af van de ernst van de schade. Kleine krassen die niet dieper zijn dan 1 cm kun je vaak thuis herstellen. Dat is overigens een kleine investering die je op lange termijn veel geld kan besparen Zo kun je kiezen voor een lakstift van ongeveer 10 euro of een lakspray van ongeveer 30 euro. Grotere lakschade zul je door een professional moeten laten repareren. Dat kost tussen de 100 en 400 euro.

Autolak heeft invloed op de waarde van je auto

Het is vaak verstandig om er rekening mee te houden dat je je auto in de toekomst verkoopt of inruilt. Je bent er dan namelijk bij gebaat dat je een zo hoog mogelijke prijs ontvangt voor jouw gebruikte auto. Regelmatig wassen en het herstellen van lakschade heeft invloed op de waarde van je voertuig op het moment dat je je auto wilt verkopen. Ten eerste hoef je de verkoopprijs niet met honderden euro’s te verlagen voor roestschade. Ten tweede geeft een feilloos uiterlijk minder redenen tot afdingen wat je tot wel 10% van de totale verkoopprijs kan opleveren.

No comments.

Leave a Reply