Hydro Dipping of Water Transfer Printing

Posted on 08. nov, 2015 by in Algemeen Auto Spuiten

Heb je ooit gehoord van Hydro Dipping of Water Transfer Printing? Het is een bijzonder manier van bedrukken van oppervlaktes. Het is een bad van water waarin een bepaalde print/patroon is verwerkt. Door er een object in te dopen neemt het object het patroon over. Begrijp je het al? Ik nog niet. Bekijk de film hieronder, dat zal het een stuk duidelijker maken.

Zoals je ziet wordt met hydro dipping een film over je object geplakt. Na deze behandeling moet het object behandeld worden met blanke lak om het extra te beschermen. Het lijkt een beetje op car dipping of plastidip.

Het is mogelijk om je eigen design te gebruiken om de film mee te creëren om een echt uniek uiterlijk te krijgen. Je kunt bij diverse online webships de film/patronen komen. Prijzen beginnen van ongeveer 5 euro voor een stuk van 50cm x 50cm. Je kunt daarnaast een startekit kopen om het zelf aan te brengen. Prijzen hiervoor beginnen bij 450 euro. De grote van de objecten die je wilt hydro dippen hangt af van het formaat film en de watertank.

Hieronder een filmpje die goed laat zien hoe je hydro dipping eventueel zelf kunt doen.

Denk overigens niet dat je in een dag klaar bent de gehele behandeling kan al gauw enkele dagen duur om een strak en langdurig resultaat te behalen. Mocht je het kennen dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen. Zover ik weet heeft nog niemand het in Nederland gedaan.

One Response to “Hydro Dipping of Water Transfer Printing”

  1. Wil Koot

    08. nov, 2015

    Wij hebben heel lang in Nederland alle producten hiervoor geleverd.

Leave a Reply