Auto spuiten en autoverzekering

Verzekeraars en auto spuiten

Posted on 14. nov, 2013 by in Algemeen Auto Spuiten

Sommige van ons geven veel geld uit aan een auto. Je moet je afvragen of een autoverzekering dit wel goed dekt bij schade. Er bestaan een hoop verschillende aanbieders van autoverzekeringen. het enorme aanbod van verzekeraars kan worden onderverdeeld in de traditionele en de online verzekeraars. Deze tweedeling is vooral gebaseerd op kosten en deels op (ervaren) betrouwbaarheid. Door veel mensen wordt een traditionele verzekeraar nog altijd gezien als beter betrouwbaar en beter in het geval van een schade. Zeker in het geval van een WA-verzekering is dit lang niet altijd terecht.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen de aanbieders. De goedkoopste verzekeraar zal meestal niet de meest uitgebreide dekking hebben. Toch zijn de WA-verzekeringen tegenwoordig zo standaard geworden dat het eigenlijk niet meer uitmaakt welke autoverzekeraar iemand kiest. De autoverzekeringen vergelijken puur op prijs kan in principe geen kwaad. De goedkoopste online verzekeraars zijn in veel gevallen London en OVZ. Op de onafhankelijke vergelijkingssites komen deze vaak als erg goedkoop uit de bus. Natuurlijk hangt de precieze prijs altijd af van de gegevens van zowel de bestuurder als de auto.

Traditionele autoverzekeraars zijn vaak wat duurder. Dit komt enerzijds door een vak ruimere dekking, maar het kan ook te maken hebben met het kostenvoordeel dat de online verzekeraars hebben. Door online de gegevens te ontvangen van potentiële klanten en deze via de email of telefoon te helpen kan er bijvoorbeeld op het personeel flink bespaard worden. Op deze manier maakt de verzekeraar minder kosten, wat weer wordt doorberekend aan de klant in de vorm van een lagere premie. In zo’n geval doet een online verzekeraar dus niet onder voor een traditionele verzekeraar, behalve qua prijs.

Een traditionele verzekeraar die ook erg laag zit als het op prijzen aankomt is Univé. Deze verzekeraar is welbekend vanwege hun uitspraak dat ze geen winstoogmerk hebben. Dit betekent dat het bedrijf er niet op uit is (veel) winst te maken. Het geld dat overblijft wordt met de klanten verrekend in de vorm van een lagere premie.

Online is vooral InShared hier erg om bekend. Dit is een online initiatief van Achmea dat de laagste prijzen wil bieden voor haar verzekeringen inclusief een autoverzekering door geld terug te geven aan de mensen die minder schade rijden. InShared is daardoor niet alleen goedkoop, het probeert ook vooral erg eerlijk te zijn naar klanten.

Over het algemeen valt er te stellen dat online verzekeraars niet echt meer onderdoen voor traditionele verzekeraars en dat ook deze stilletjes aan steeds vaker online gaan om de kostenvoordelen hiervan te benutten. Zeker bij het afsluiten van een WA-verzekering is het voldoende om de verzekeraars op prijs te vergelijken.

No comments.

Leave a Reply