Motor wrappen

Motor wrappen Honda matzwart

Motor wrappen Honda matzwart

Car wrapping is al jaren bekend. Dit geldt niet voor motor wrappen. Het zal je niet verbazen dat wrapping met bijna alles kan. En ondanks dat motoren veel kleine onderdelen heeft, is een motor wrap prima te doen. Het is meestal ook goedkoper dan spuiten.

Veel kleine onderdelen spuiten is arbeids intensief en de kans op kleine fouten is groot. Het voordeel van motorwrapping is dat je foutjes heel eenvoudig kunt herstellen.

Over het algemeen worden voornamelijk de tank, spatborden en kuipdelen van een wrap voorzien. Voornamelijk mat zwart en carbon zijn hele populaire wrappings.

Voordelen motor wrappen

Motor wrappen tank carbon folie

Motor wrappen tank carbon folie

Waarom zou je je motor wrappen? Je kunt met folie eenvoudig en goedkoop je motor een ander uiterlijk geven. En mocht het je uiteindelijk toch niet bevallen dan kun je het ook weer eenvoudig verwijderen. Daarnaast beschermd de folie de originele lak. De folie is sterk en flexibel en geeft een goede bescherming tegen steenslag en krassen.

Zelf motor wrappen of motor laten wrappen? Natuurlijk zal een professional voor een goede motor wrap zorgen. Sommige wrappers doen dit ook voor een hele schappelijke prijs. Mocht je zelf redelijk handig zijn, dan je ket overwegen om het zelf te proberen. Zorg bij zelf motor wrappen voor een scherp mesje, een rakel, fohn en een ruimte die ongeveer 20 graden is. En zorg natuurlijk dat de oppervlakte die je gaat wrappen vet vrij is en schoon.

Video motor wrappen