Kunststof lassen en Kunststof reparatie

Posted on 03. okt, 2011 by in Reparaties

Kunststof lassen is vakmanschap

Met kunststof lassen is het mogelijk om kunststof onderdelen naadloos met elkaar te verbinden op een uiterst stevige manier. Ook kunststof reparaties met kunststof lassen leveren een sterker en fraaier resultaat op indien gedaan door een expert.

Om een kunststof te kunnen repareren door middel van lassen is het van belang dat het gaat om een thermoplastische kunststof. De meeste kunststofonderdelen hebben een markering met een code voor het soort kunststof waar het onderdeel van vervaardigd is. De lasbare kunststoffen hebben een code ABS, EPDM of PP. Het onderdeel kan door middel van verhitting en het toevoegen van lasdraad worden gerepareerd. Het is zéér belangrijk om een lasdraad te gebruiken die uit hetzelfde materiaal bestaat als het te lassen onderdeel. Het mengen van verschillende materialen is niet mogelijk vanwege een verminderde hechting waardoor de lasnaad erg zwak wordt. Zodra er twijfel is betreffende het materiaal dan is het ook mogelijk om een stuk kunststof te gebruiken wat op een onzichtbare plek van het te lassen onderdeel wordt weggenomen.

Het toevoegen van de hitte aan het materiaal kan door middel van een speciaal heteluchtapparaat, het is belangrijk om een instelbare variant aan te schaffen zodat de toegevoegde hitte is af te stellen voor een beter resultaat. Indien het een scheur betreft wat gerepareerd moet worden is het van belang om eerst een gat te boren aan het uiteinde van de scheur. Om deze manier wordt de spanning weggenomen, en zal er geen doorscheuren optreden.

Kunststof reparatie

Verwijder een klein laagje materiaal bij de te lassen oppervlakte. Op deze manier wordt al het vuil/verf en de oneffenheden weggenomen. Gebruik nooit gereedschap dat restmateriaal kan achterlaten zoals bijvoorbeeld een slijpschijf. De beste lasnaad is te realiseren door het lassen van een naad in de vorm van een v. Het opvullen van deze v-vorm zal de optimale sterkte teweegbrengen. Voor het frezen van een v-naad is het mogelijk om een tandradfrees te gebruiken.

Zoek per materiaal uit wat de beste hechttemperatuur is. Tijdens het lassen is het de kunst om zo constant mogelijk de warmte toe te voegen zonder verbranding van het materiaal. Een gerealiseerde lasnaad dient aan beide zijden zichtbaar te zijn als rups zonder verbranding en of overtollig materiaal. Hoe beter de lasnaad is des te minder nabewerking is er noodzakelijk voor het strak maken van het onderdeel.

Dit artikel is geschreven door: Kappenset.net

Lees ook: Rubber coating op je auto spuiten

No comments.

Leave a Reply