Taxatie auto en oldtimer

Taxatie van auto en oldtimerTaxatie van mijn auto of oldtimer? We geven vaak veel geld uit aan het verfraaien van onze auto. Alleen met auto spuiten is al gauw enkele duizenden euro´s gemoeid. Denk daarbij extra spoilers, motor tuning, interieur, stereo, banden en velgen en je zit al gauw op vele duizenden euro´s.

In al dit enthousiasme vergeten we dat dit vaak niet gedekt wordt bij schade en dat men alleen da dagwaarde krijgt van de auto. Het is daarom verstandig om je auto te laten taxeren. Dit kan al vanaf 100 euro. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, een taxatie van je auto of oldtimer kan je een hoop leed besparen.

Dagwaarde auto

Op internet zijn er diverse websites te vinden die je helpen de dagwaarde te bepalen van je auto. Wees gewaarschuwd je zult schrikken van de bedragen. Zlef heb ik een Renault 5 GT Turbo helemaal opgeknapt. Dagwaarde is onder de 1.500 euro, terwijl ik ongeveer 7.000 euro heb uitgegeven aan het opkanappen. TAxatiewaarde was uiteindelijk 6.000 euro. Niet helemaal het zelfde bedrag die ik er zelf heb in gestopt met wel veel beter dan de 1.500 euro.