Velgen spuiten met Plasti Dip

velg-spuiten-plasti-dip2In dit stappenplan en video, gebruiken we een eenvoudige en goedkope verf genaamd Plasti Dip, waarmee in principe iedereen kan spuiten.

Plus je kunt het kopen bij de meeste grote zaken zoals Gamma en Praxis. Zo ook in onze webshop.

Plasti Dip bestaat al jaren. het is vooral bekend en beroemd om hun rubberen coating verf, en nu een nieuwe variant doet z’n intrede bij het auto spuiten. Plasti Dip in een spuitbus.

Plasti Dip is goedkoop en makkelijk in gebruik. Zeker in een spuitbus is iedereen instaat een goed resultaat te behalen. Maar ook hierbij moet je een beetje geduld hebben en toch ook een beetje handig zijn.

 

Stappenplan spuiten velgen met Plasti Dip

  1. Zorg ervoor dat het object die gaat spuiten met Plasti Dip egaal en glossy is. Dit spul werkt het beste op schone glanzende oppervlaktes. Schuren is niet nodigl, tenzij je iets gaat spuiten wat eerst gerepareerd moest worden voordat je het gaat spuiten. Spuiten op een glanzende oppervlakte zorgt ervoor dat je Plasti Dip kunt afpellen als je een fout maakt.
  2. Reinig uw velg met een olie ontvetter. Een afwasmiddel zal werken of een wasstraat zeep met een ontvettend reinigingsmiddel erin. Ik gebruik vaak remmenreiniger.
  3. Zorg ervoor dat de velg droog is. Je wilt niet dat er nog ergens druppels verstopt zitten. Het laatste wat je wilt is water uit een scheur tijdens het spuiten.
  4. Afplakken. Plak alles achter de velg goed af zoald je remschijf of trommelrem en remklauwen. Het beste zou zijn als je daadwerkelijk je vvelg-spuiten-plasti-dip1elg er af haalt en dan spuit. je komt dan nog makkelijker tussen de spaken en voorkomt gemiste plekken.
  5. Spuit ongeveer 3-5 lagen met Plasti Dip, afhankelijk van de look die u wilt bereiken. Zorg ervoor dat de Plasti Dip dik rond de velgrand wordt gespoten en op de band, op deze manier … kunt u gemakkelijk afpellen van je band.
  6. Even laten drogen voor ongeveer 30-45 minuten. Geniet van je fraai staaltje velgen spuiten!

Video velgen spuiten met Plasti Dip

Hieronder een video die goed laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om een velg te spuiten met Plasti Dip.

Het mag duidelijk zijn, Plasti Dip in een spuitbus kent diverse toepassingen bij het spuiten van een auto. Hoe meer je er mee oefent hoe handiger je er mee wordt en hoe fraaier het resultaat wordt.

Hopelijk vond je het stappenplan handig. Mocht vragen hebben of opmerkingen, plaats dan een reactie hieronder.