Auto spuiten met lakschade

Posted on 26. jun, 2009 by in Vraag en Antwoord

 

Auto controleren op schade

Vraag: Ik wil graag m’n auto overspuiten, maar de auto heeft wat lakschade. Hoe beoordeel ik de ernst van de schade voor dat ik het laat overspuiten?


Antwoord: Als je geen ervaring hebt met technische aspecten van een auto en geen ervaring met de carrosserie van een auto, dan zou ik de auto door een specialist laten nakijken. Zij bekijken de auto van onder tot boven zodat er niets wordt overgeslagen en kunnen vervolgens een goede inschatting maken van de eventuele schade en hoeveel werk het kost op de auto te spuiten.

Als de auto minder dan 5 jaar oud is, de kans dat er ernstige roestschade of roestvorming is is behoorlijk klein.

Als de schade aan de auto veroorzaakt is door een boodschapenwagen of parkeerschade van geopende deuren, dan is een het laten checken van een specialist / autospuiterij niet echt nodig. De schade is dan namelijk zo duidelijk.

Maar als de auto betrokken is bij een ongeluk, hjoe klein ook, dan moet je zeer zeker de auto laten controleren door een specialist / autospuiterij.

Tags: , ,

3 Responses to “Auto spuiten met lakschade”

 1. Auto Bandentest

  26. jun, 2009

  Een heel verstandig antwoord. Wees voorzichtig met je lak.

 2. roger d

  13. jul, 2010

  heb gedeelte achtervspatbord herspoten en de 2 lagen lak aangebracht. Deze blinkt echter niet. hoe moet ik nu tewerkgaan? thanks

 3. Info Auto Spuiten

  13. jul, 2010

  Er kunnen een paar zaken verkeerd gegaan zijn, je hebt onder 20 graden de blanke lak aangebracht, te veraf gespoten of te zuinig gespoten.

  Wat je kunt doen is het licht opschuren met minimaal p800, bij voorkeur nog fijner en vervolgens weer 2 lagen blanke lak aanbrengen of je kunt proberen het te polijsten. Bij de vakhandel kun je diverse polijstmaterialen halen.

Leave a Reply