Ik zoek een geschikte verfspuit

Posted on 22. jul, 2009 by in Vraag en Antwoord

DeVilbiss verfspuiten

DeVilbiss verfspuiten

Vraag: Ik zoek een geschikte all-round verfspuit, maar ik weet niet welke ik moet kopen. Ik wil er niet teveel geld aan uitgeven, want het is meer voor de hobby. Kan iemand mij verder helpen in mijn keuze voor een geschikte verfspuit?

Antwoord: Er is behoorlijk wat keuze varierend …van een kleine 50 euro tot wel 1000 euro. De keuze is meer een persoonlijke voorkeur dan dat ze grote verschillen hebben in kwaliteit. Daarnaast is het vaak ook een persoonlijke voorkeur om een onderbeker of bovenbeker te gebruiken.

Ga eventueel langs bij een autospuiterij, zij kunnen je goede tips geven of zelfs misschien een verfspuit lenen. Maar ook daar zul je voornamelijk persoonlijke voorkeuren horen.

Twee merken springen er wel uit, DeVilbiss en Sata. Je zult merken dat de meeste autospuiterijen gebruik maken van deze verfspuiten. De verfspuiten van DeVilbiss en Sata zijn wel een van de duurste, maar bieden ook de hoogste kwaliteit en dus levensduur.

Tags: , , ,

5 Responses to “Ik zoek een geschikte verfspuit”

 1. Insicknia

  03. nov, 2009

  Wat ook zeer goede en betaalbare pistolen zijn, Iwata W400 met een Felx cup systeem.

  Erg goed werken deze en een stuk goedkoper dan Sata en DeVilbiss

 2. Sleutelwerk

  31. jan, 2010

  Ik adviseer in dit geval een spuitpistool van Pro-Tek. Daarmee heb ik al heel wat auto’s gespoten en het gaat prima. Het resultaat is ook professioneel. Hij is veel goedkoper dan genoemde merken, maar heeft ook minder opties, en is ideaal voor de hobby. Ik kocht mijn Pro-Tek al voor 80 euro, inclusief extra nozzle (1.8mm ipv 1.3mm voor spuitplamuur).

  Foto: http://www.dnijboer.nl/media/27630.jpg.

  Wil je toch betere merken kijk dan op http://www.nonpaintstore.nl voor scherpe aanbiedingen van bijv DevilBiss.

 3. derwin nijboer

  27. feb, 2010

  En bedankt mvg derwin nijboer

 4. H.DAMHUIS

  27. apr, 2010

  IK HEB ÈÈN EEN MERK KINZO DIE KUN JE PROBEREN EN DAN HEB JE IN IEDERGEVAL IETS OM TE OEFENEN OF VOOR DE HOBBY EN DAT KOST JE GEEN 100,00 EURO EN HIJ IS ONGEBRUIKT IK HEB ER GEEN VERSTAND VAN MAAR VOOR 80,00 EURO HEB JE EEN REININGINGS SPUIT ERBIJ. EXL.VERZ.KOSTEN

 5. Peter

  08. jan, 2012

  Hallo,
  Ik ben een beetje bezig om het spuiten wat onder de knie te krijgen, en dit lukt al aardig moet ik zeggen.
  Nu is mijn vraag kan ik voor de conventionele 2k lakken ook een hvlp spuit gebruiken?
  Deze geven een stuk minder “mist”als ik het goed heb.
  Zoja welke merken/types zouden dan in aanmerking komen voor hobbymatig gebruik?En waar te kopen?
  Het eindresultaat moet natuurlijk goed zijn , maar om nu voor een paar panelen zeg maar meteen een professionele verfspuit te kopen van ongeveer 500 euro vind ik wat overdreven.
  Dank alvast voor de adviezen.
  groet peter

Leave a Reply