Rubber coating op je auto spuiten

Posted on 13. jun, 2012 by in Zelf auto spuiten

Audi A4 plast- dip mat zwartIk zie het steeds meer verschijnen, spuitbussen waarmee je soort vloeibaar rubber/plastic kunt spuiten op je auto of auto-onderdelen. Een bekend merk hierbij is Plasti Dip. Een Nederlandse naam heb ik nog niet kunnen ontdekken voor het spuiten van je auto met vloeibaar rubber.

Het materiaal komt uit de industrie waar het voor is ontwikkeld om onderdelen af te dichten waarbij het van belang is dat het waterdicht is, tegen een stootje kan en ook hitte en kou bestendig. Oftewel ook ideaal voor op de auto.

In Amerika is duidelijk zichtbaar dat het doorontwikkelen voor auto spuiten snel gaat. In Nederland zie je alleen mat kleuren zoals zwart, wit, rood, blauw en transparant en kun je het afwerken met een soort hoogglans spray. In Amerika heb je ook metallic spuitbussen die tegelijk ook glanzend zijn. Naast spuitbussen zijn er ook spray guns beschikbaar om eenvoudiger een hele auto te spuiten.

Plasti dip Golf GTI embleemHet lijkt dus op auto spuiten. En hij lijkt ook op car wrapping of auto wrappen. Je kunt het namelijk redelijk eenvoudig verwijderen. Nadat de coating is opgedroogd vormt het een dun laag folie. En als je voor het aanbrengen de auto goed hebt schoongemaakt en volgens sommigen goed in de wax hebt gezet is het zeer zeker goed te verwijderen. Eenvoudiger zelfs dan car wrapping folie.

Het voordeel dat het in spuitvorm verkrijgbaar is, dat het eenvoudig op kleinere en lastige vormen is aan te brengen. Plasti dip blijft ongeveer 5 jaar goed kleven. Het is krasbestendig, beschermt tegen bijtende stoffen en is ook wasstraatbestendig.

Grill Audi A4 plasti dip mat zwartPlasti dip dashboard coatingVelgen met plast dip spray mat zwart

 

 

 

 

Enkele video’s over auto coating:


Het spuiten van diverse onderdelen en grill


Hele auto spuiten


Velgen spuiten met Metallic Plasti Dip

10 Responses to “Rubber coating op je auto spuiten”

 1. renz van leeuwen

  21. aug, 2012

  zou mooi zijn mijn probleem is namelijk dat ik geen regengootje meer kon krijgen voor mijn oude ford keulen een legerambulance van 1955 hij is niet groen maar een two tone grijs en donker grijs
  ik wil er nu een gedeelte woody van maken met eiken hout en de regengoot komt van de camper zaak maar die is wit en zwart zou mooier zijn en wat minder zichtbaar ook zie ik dat je er velgen mee kan doen mooi die zijn al zwart en de verf komt er vanaf dus stralen en rubber zou ook dit weer afmaken de raamrubber zijn niet helemaal gesloten dus misschien kan ik hier ook weer verder please help me ik wil mn autotje mooi maken voor de komende 57 jaar

 2. Info Auto Spuiten

  21. aug, 2012

  @Renz: Zonde zeg dat het zo lastig is om vervangende onderdelen te vinden. Wat betreft spuiten met plastidip, zou ik zeggen, gewoon proberen. Het is namelijk behoorlijk eenvoudig te verwijderen.

 3. fred

  21. mei, 2013

  heb een trike en wil graag weten hoe het op polyester houd
  gr fred

 4. dotternetta

  06. jun, 2013

  Ik heb het op mijn velgen en het is aardig sterk. Als je de laagdikte goed hebt is het te verwijderen als een sticker. Heb ook de spraygun (aanrader! want na 4 bussen heb je echt lamme vingers) Alles gekocht bij plasti.nl. Verreweg de goedkoopste.

 5. Fred

  31. jan, 2014

  Wilde mijn Audi een andere look geven. Hier en daar geïnformeerd bij autospuiterijen. Prijsopgave was tussen de 3 mille en 3.5 mille. Even verder gezocht en kwam bij CardipNL.com uit. Ben nu voor 900 Euries klaar incl. wat toeters en bellen. Resultaat is super. Een aanrader dus. Fred en Eveline uit Amersfoort

 6. Ben

  22. feb, 2014

  Heeft iemand op dit forum zijn hele auto hiermee gespoten?
  Ik wil namelijk mijn hele auto VW T4 hiermee spuiten.
  Daarom zou ik graag jullie bevindingen hiervan willen weten.
  – Was het makkelijk aan te brengen?
  – Hoe is het resultaat?
  – Is het duurzaam?
  – Heb je nog tips?

  Ik hoor graag van jullie.

  PS. ik heb net op Youtube gekeken hoe iemand zijn hele audi plastidipt en het ziet er goed uit.

  Groeten Ben

 7. bruto

  29. apr, 2014

  Nadat ik het bovenstaande artikel tegenkwam ben ik zelf aan de slag gegaan met het dippen van mijn auto. Ik heb spullen besteld bij Cardip en het resultaat is erg netjes geworden ( prima zelf te doen dus) . Het oppervlak is mooi en egaal glad geworden

  Ps. Jammer dat je geen foto erbij kan posten

 8. thomas

  01. jun, 2016

  Zou ik het ook kunnen gebruiken voor een playstation controller?

 9. wim

  22. sep, 2016

  kun je dit ook gebruiken op meubels ivm krassen op de eettafel ivm kinderen/huisdieren?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kunststof lassen en Kunststof reparatie | Auto Spuiten - juni 15, 2012

  […] Lees ook: Rubber coating op je auto spuiten […]

Leave a Reply